Set 10 Libra, Biblioteka Magjike e 1001 Nete

BUE473

Leke 4,000

Shto ne listen e deshirave

Shpërndaje në:

Detajet

Set 10 libra, biblioteka magjike e 1001 nete

Një Mijë e Një Net, është një koleksion historish dhe tregimesh popullore të Lindjes së Mesme dhe të Azisë Jugore. Ato u përmblodhën për herë të parë në formën e shkruar gjatë Epokës së Artë Islamike.

Koleksioni i këtyre tregimeve është mbledhur gjatë shekujve nga autorë, përkthyesë dhe studiuesë nëpër zona të ndryshme të Azisë Perëndimore, Qëndrore dhe Jugore, pa harruar këtu edhe Afrikën e Veriut. Tregimet i kanë rrënjët e tyre në folkorin dhe letërsinë arabe, perse, Mesopotame, Indiane dhe Egjiptiane. Bie në sy se shumë tregime vijnë nga folklori i periudhës së Kalifatit, ndërsa të tjera nga Literatura antike Perse, e cila nga ana tjetër ka shumë elemente indiane.

E përbashkëta në të gjitha versionet është elementi Sheherazade, ku personazhi me të njëjtin emër detyrohet t'i rrëfejë bashkëshortit të saj, princit Shahryār, që do të thotë "mbret", ose "sovran", tregime të përhapura në popull në mënyrë që t'i shpëtojë vdekjes.

Seti me dhjetë libra nga seria " Njëmijë e një net" përmban:

1. Njëmijë e një net, Ali Baba dhe dyzet hajdutët

2. Njëmijë e një net, Amina

3. Njëmijë e një net, E bukura e dheut

4. Njëmijë e një net, Gungaçi i vogël

5. Njëmijë e një net, Llamba e Aladinit

6. Njëmijë e një net, Mbret në një ditë 

7. Njëmijë e një net, Mbreti i xhindëve

8. Njëmijë e një net, Qilimi fluturues

9. Njëmijë e një net, Simbad Detari

10. Njëmijë e një net, Zemra e mire

30 produkte te tjere ne te njejten kategori: